GDPR

OBČIANSKE ZDRUŽENIE BERNOLÁKOVČAN

Trnavská 131, 900 27 Bernolákovo, IČO 53035321 oz@bernolakovcan.sk


A. Kto je prevádzkovateľom Vašich osobných údajov

Prevádzkovateľom Vašich osobných údajov je občianske združenie BERNOLÁKOVČAN, so sídlom: Trnavská 131, 900 27 Bernolákovo, IČO 53035321, zapísaný v evidencii OZ MV SR, reg. číslo: VVS/1-900/90-59126(ďalej len „Prevádzkovateľ") .
Všetky osobné údaje sú spracúvané v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov) (ďalej len „Nariadenie") a príslušnými slovenskými právnymi predpismi, najmä zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „Zákon").

 

B. Aké Vaše osobné údaje spracúvame

Prevádzkovateľ spracúva predovšetkým také osobné údaje, ktoré sú potrebné pre jeho činnosť, ktorých spracúvanie vyplýva z príslušných zákonov, všeobecne záväzných predpisov a tiež aby chránil svoje oprávnené záujmy.
Prevádzkovateľ spracúva najmä nasledovné kategórie osobných údajov v nevyhnutnom rozsahu:

  • Základné identifikačné údaje
    Základné identifikačné údaje sú napríklad meno a priezvisko, titul, dátum narodenia, adresa bydliska, štátne občianstvo, vlastnoručný podpis.
  • Kontaktné údaje
    Kontaktnými údajmi sú napríklad e-mail, telefónne číslo, korešpondenčná adresa a pod.
  • Transakčné
    Transakčnými sú informácie o bankovom účte členov OZ, darcov a obdarovaných. (úhrada členských príspevkov, evidencia darcov a obdarovaných a pod.).
  • Ďalšie údaje
    Nad rámec už uvedených osobných údajov, prevádzkovateľ o Vás spracúva ešte ďalšie osobné údaje ako napr. rôzne fotografické alebo aj audiovizuálne záznamy.

 

C. Z akého zdroja získavame Vaše osobné údaje

Prevádzkovateľ získava Vaše osobné údaje predovšetkým od Vás, najmä vyplnením prihlášky za člena prevádzkovateľa, pre evidenciu členskej základne, pre evidenciu členských príspevkov a darov, ako aj prostredníctvom Vašej účasti na jeho podujatiach a aktivitách.
Vaše osobné údaje môžeme získavať tiež od iných osôb, ak ide o splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa.

 

D. Účel a právny základ spracúvania Vašich osobných údajov

Účel spracúvania osobných údajov

Vaše osobné údaje spracúvame len na základe zákonných podmienok, ktoré sú uvedené v Nariadení alebo Zákone, najmä na nasledovné účely:
1. Evidencia záujemcov o členstvo a členov prevádzkovateľa v rozsahu meno a priezvisko, titul, dátum narodenia, adresa bydliska, telefónne číslo, e-mailová adresa, vlastnoručný podpis.
2. Evidencia členských príspevkov, darcov a prijímateľov darov v rozsahu meno a priezvisko, titul a číslo účtu poskytovateľa. (úhrada členských príspevkov, evidencia darcov a obdarovaných, finančné dary a pod.).
3. Vedenie účtovníctva a spracovanie účtovnej agendy.
4. Správa registratúry, archivovanie dokumentov, evidencia pošty.
5. Interná komunikácia a spolupráca medzi členmi, aktivistami a sympatizantmi navzájom, ako aj interná publikácia výsledkov, udalostí a aktivít v rámci činnosti prevádzkovateľa.
6. Prezentácie pracovných kontaktov predstaviteľov, resp. členov orgánov prevádzkovateľa, výstupov, udalostí a aktivít prevádzkovateľa verejnosti prostredníctvom zverejňovania najmä fotografických a audiovizuálnych záznamov s príslušnými popismi a článkami na verejne prístupných sociálnych sieťach a pod.
7. Evidencia uplatnených práv dotknutých osôb a porušení ochrany osobných údajov podľa Zákona a Nariadenia.

Právny základ spracovanie osobných údajov

Právnym základom spracovania je váš súhlas, oprávnené záujmy prevádzkovateľa, všeobecne záväzné právne predpisy (Zákon, Nariadenie, Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, Zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a pod.), ako aj skutočnosť, že vaše osobné údaje sú potrebné pre naplnenie účelu užívania portálu a aktivít prevádzkovateľa s ním spojených.

 

E. Komu budú Vaše osobné údaje poskytnuté

Oprávneným osobám prevádzkovateľa, spracúvajúcim osobné údaje na základe poverenia prevádzkovateľa a iné subjekty v prípade, že je to nevyhnutné k dosiahnutiu účelu spracúvania.

Vaše osobné údaje môžu byť poskytnuté tiež orgánom verejnej moci v prípade, že takúto povinnosť ukladá zákon alebo je také poskytnutie potrebné na plnenie povinností uložených zákonom.

 

F. Kde sa Vaše osobné údaje spracúvajú

Vaše osobné údaje sú spracúvané výlučne na Slovensku.

 

G. Ako dlho uchovávame Vaše osobné údaje

Pokiaľ nie je nižšie uvedené inak, Vaše osobné údaje spracúva prevádzkovateľ po dobu trvania Vášho členstva a Vášho súhlasu so spracúvaním osobných údajov.
Doba uchovávania niektorých Vašich osobných údajov vyplýva tiež zo všeobecne záväzných právnych predpisov, ak je ďalšie spracúvanie Vašich osobných údajov potrebné na splnenie zákonnej povinnosti, ktorej prevádzkovateľ podlieha, alebo je nevyhnutné na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie jeho právnych nárokov.

H. Profilovanie a automatizované rozhodovanie

Prevádzkovateľ vo vzťahu k Vám a Vašim osobným údajom nevykonáva automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania, ktoré by nadobúdalo právne účinky týkajúce sa Vašej osoby.

 

I. Vaše práva v súvislosti so spracúvaním osobných údajov

Právo odvolať súhlas – v prípadoch , kedy Vaše osobné údaje spracúvame na základe Vášho súhlasu, máte právo tento súhlas kedykoľvek odvolať. Súhlas môžete odvolať elektronicky na adrese oz@bernolakovcan.sk, alebo písomne na adrese Občianske združenie BERNOLÁKOVČAN, Trnavská 131, 900 27 Bernolákovo. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov, ktoré sme na jeho základe o Vás spracúvali.


Právo na prístup –
máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o Vás máme k dispozícií, ako aj na informácie o tom, ako Vaše osobné údaje používame. Ak ste o poskytnutie týchto informácií požiadali elektronickými prostriedkami, budú Vám poskytnuté elektronicky, ak to bude technicky možné.


Právo na opravu –
prevádzkovateľ primerane zabezpečuje presnosť, úplnosť, a aktuálnosť informácií, ktoré o Vás má k dispozícií. Ak údaje, ktorými disponujeme sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, požiadajte nás o ich úpravu, aktualizáciu alebo doplnenie.


Právo namietať –
máte právo namietať voči spracúvaniu osobných údajov, ktoré je založené na legitímnych oprávnených záujmoch prevádzkovateľa. V prípade, ak nemá presvedčivý legitímny oprávnený dôvod na spracúvanie a Vy podáte námietku, nebude Vaše osobné údaje ďalej spracúvať.


Právo podať sťažnosť –
ak chcete podať sťažnosť na spôsob, akým sú Vaše osobné údaje spracúvané, vrátane uplatnenia vyššie uvedených práv, môžete sa obrátiť na oprávnenú osobu prevádzkovateľa, elektronicky na adrese oz@bernolakovcan.sk, alebo písomne na adrese prevádzkovateľa. Všetky Vaše podnety a sťažnosti budú riadne preverené.


Ak nie ste spokojný s našou odpoveďou, alebo sa domnievate, že Vaše osobné údaje spracúvame nespravodlivo alebo nezákonne, môžete podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27.

 

J. Ako môžete získať ďalšie informácie a uplatniť svoje práva

V rámci otázok týkajúcich sa spracúvania Vašich osobných údajov sa môžete na nás obrátiť prostredníctvom e-mailovej adresy oz@bernolakovcan.sk alebo písomne na adrese Občianske združenie BERNOLÁKOVČAN, Trnavská 131, 900 27 Bernolákovo.

 

 

 

Prihlásenie